Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака със соева кайма

Мусака със соева кайма

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Мусака със соева кайма1 / 2
18/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ароматна и апетитна мусака, приготвена със соева кайма, специално за привържениците на вегетарианството"

Необходими Продукти

  • соева кайма - 150 г
  • картофи - 10 бр.
  • тиквички - 2 бр., на колелца на рязани
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • олио - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - за поръсване
  • за заливката
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 400 - 500 мл
  • олио - 3 с.л.
  • галета - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевата кайма се залива с 2 ч.ч. вода и се оставя настрани за 15 мин., за да набъбне. Попарват се тиквичките във вряща вода за 2-3 мин., отцеждат се и се оставят встрани да се охладят. Задушава се лукът до омекване.

Добавя се соевата кайма, нарязаните на кубчета картофи, овкусява се се със солта, черния пипер и чубрицата. Сместа се изсипва в намаслена тавичка, налива се 1 ч.ч. гореща вода и отгоре се поръсват морковите.

Най-отгоре се подрежат нарязани на колелца тиквички и се поръсват със сол и черен пипер. Леко се напръсква ястието с олио и се слага в предварително загрята фурна на умерена температура. След като е готово, се поръсва с нарязания на ситно копър.

Загрейте мазнината за заливката, запържете брашното и разредете с млякото при непрекъснато бъркане. Залейте върху мусаката, поръсете галетата и запечете до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: