Мусака без кайма

Мусака без кайма
Снимка: Потребител#340102
1 / 2
27/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Мусака без кайма - вкусна, ароматна и с най-апетитната заливка."

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 бр. жълт
  • домати - 1 малка консерва
  • яйца - 3 бр. (за заливката)
  • кисело мляко - 1 бр. (за заливката)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л. (за заливката)
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите обелвате, измивате и нарязвате на малки кубчета. Пресипвате ги в тавата за печене. Лукът се нарязва на по-дребно и се запържва за около 3-5 минути, след което се добавят доматите.

Пържат се за около 5-10 минути, а през това време се измива оризът и се прибавя към вече запържените домати и лук.

Оризът за мусаката се пържи само докато стане прозрачен, след това изсипвате цялата смес в тавата при картофите, разбърквате добре и добавяте дафивновия лист и останалите подправки.

Времето за печене варира според вида на фурната, която използвате, така че пече се до готовност (омекване) на картофите и ориза.

След като вече всичко е добре изпечено, идва време и за заливката на вегетарианската мусака.

В купа смесвате киселото мляко, яйцата и лъжицата брашно (по желание можете да добавите малко настъргана кора от лимон), след това изсипвате сместа и запичате, докато се получи златист загар.

Мусака без кайма - вкусна, ароматна и с най-апетитната заливка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: