Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет Асорти на фурна

Омлет Асорти на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Омлет Асорти на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1 бр.
"Противниците на пърженето могат да си отдъхнат, защото открихме перфектната рецепта за богат омлет на фурна"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • кашкавал - 75 - 100 грама
  • шунка - 100 грама
  • шпек салам - 100 грама
  • гъби - 100 грама
  • домати - 1 - 2 броя неголеми
  • масло - 25 грама краве
  • кисели краставички - 2 броя
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган 25 грама масло.

Разбийте хубаво яйцата в отделен съд и ги излейте в горещото масло да се изпържат.

Така приготвеният натурален омлет се премества в огнеупорна тавичка и отгоре се поставят нарязаните на жулиени шпек и шунка, доматите, нарязаните на ситно краставички и гъбите.

Най-отгоре се поръсва с подправки на вкус и се настъргва обилно кашкавал.

Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николай Велчев
Николай Велчев
За гъбите не ми стана ясно сурови или такива от бурканче? Ако са сурови времето за което ще се разтопи кашкавала във фурната ще е достатъчно ли да се сготвят гъбите?
19.03.2017 14:30
Марси
Марси
По вкусно ястие с яйца не съм консумирала до сега.Преди да се запече във фурната му сложих подправки за пица.Наистина да си оближеш пръстите!!!
16.07.2014 19:49
Дени
Дени
А като се сложи в тигана трябва ли да се обръща
09.07.2013 18:19
Nick
Nick
Това е истината
09.07.2013 13:01
Даниела
Даниела
Прекрасен омлет. Цялото семейство си облиза пръстите.
02.08.2011 08:43
1