Ябълков сладкиш със сос

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Ябълков сладкиш със сос
Снимка: Христинка Колева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Да ви е сладко с този разкошен ябълков сладкиш със сос, който ще очарова и гостите ви, и самата есен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 180 г
  • маскарпоне - 250 г
  • олио - 100 г
  • брашно - 280 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ябълки - 2 бр.
  • шоколадови капки - 4 с.л.
  • бадемови ядки - 40 г
  • лимон - кората на 1 бр.
  • ванилия
  • за соса
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 60 г
  • царевично нишесте - 10 г
  • прясно мляко - 350 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за печене с ф24 сантиметра се постила с хартия за печене.

Яйцата със захарта се разбиват на пяна. Към тях се прибавя маскарпонето. Разбиването продължава до гладкост на сместа.

Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява.

Прибавя се олиото, настърганата лимонова кора, ванилията, 3 с.л. от шоколадовите капки и лъжица по лъжица брашното.

Сместа се изсипва във формата.

Ябълките се обелват и нарязват на малки парченца. Поставят се върху ябълковия сладкиш.

Поръсват се останалите шоколадови капки и бадемовите ядки.

Сладкишът се пече на 170 °C в предварително загрята фурна 40-45 минути.

След като се охлади, се прехвърля на скара до пълното му охлаждане.

Всички продукти за соса за сладкиш се смесват. Поставят се въху котлона и се варят до леко сгъстяване.

Да ви е сладко с този разкошен ябълков сладкиш със сос, който ще очарова гостите ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: