Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мус от бял шоколад

Мус от бял шоколад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Мус от бял шоколад
Снимка: Мина Димитрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Поръсва се настърганият шоколад върху мус от бял шоколад и се прибира в хладилник....ако издържите да чакате"

Необходими Продукти

  • животинска сметана - 500 мл
  • бял шоколад - 300 г + 60 г настърган
  • ванилия - 2 пак.
  • желатин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня до напълно гладка смес. Оставя се леко да изстине. Сметаната предварително трябва да е стояла поне 4 часа в хладилник и да е добре изстудена.

След това се смесва с ванилия на прах. Разбива се много добре с миксер до получаване на стабилна пяна, но не бива да се прекалява, за да не се пресече.

След това сметаната се добавя към шоколада на няколко пъти при постоянно бъркане.

Желатинът се накисва в ½ кафяна чашка вода до пълното му желиране и се разтопява в микровълнова фурна за няколко секунди, без да завира, а колкото да се втечни.

Когато се охлади леко желатинът, се налива към сместа при постоянно бъркане. Готовият шоколадов мус се разпределя в чаши или подходящи купички.

Поръсва се настърганият шоколад върху муса от бял шоколад и се прибира в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: