Начин на приготвяне
Яйцата разбиваме в дълбок съд и заливаме с разтопеното масло.
Към сместа добавяме захарта и ваниловата захар и разбъркваме.
Постепенно добавяме брашното, което сме смесили с бакпулвера.
Обелваме си ябълките, нарязваме ги на малки кубчета и ги добавяме към тестото.
Вземаме си тавичка, която застиламе с хартия за печене, и върху нея, с помощта на лъжица, изсипваме купчинки от тестото. Самото тесто трябва да е по-гъсто от кексово тесто.
Така подреждаме курабийките, че оставяме около 5 см разстояние между сладките с ябълки.
Загряваме фурната на 200 градуса, поставяме тавичката в печката и оставяме да се пекат за 10-15 минути.
Курабийките с ябълки може да поднесем с кафе, чай или айрян.