Печено пиле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • мас - 20 г
  • масло - 20 г
  • бяло вино - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле се посолява отвън и отвътре, след което се намазва със свинската мас.

Поставете го във фурната и в началото се пече на по-висока температура, а след образуването на коричка - на умерена. Когато пилето се позачерви го залейте с малко топла вода. Обърнете го няколко пъти.

Когато пилето е готово, отцедете образувалия се при печенето сок и го прибавете към виното, сложете го на котлона и няколко минути след като кипне, прибавете маслото. Разделете пилето на порции, залейте ги със соса и поръсете с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: