Начин на приготвяне
Първо, пресяваме брашното, бакпулвера и канелата в купа.
Измиваме, обелваме и настъргваме на едро ренде ябълките, леко изцеждаме с ръце. При тях слагаме счуканите орехи и объркваме.
В друга купа разбиваме с миксер яйцата и захарта на пухкав крем. Добавяме олиото и разбиваме. След това сипваме киселото мляко и отново разбиваме.
Прибавяме брашното с бакпулвера и канелата на части, като вече бъркаме с дървена лъжица. Накрая ябълките с орехите и объркваме добре.
Тази смес сипваме във форми за мъфини с помощта на силиконова лъжица.
Печем в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25 минути. Проверяваме с клечка.
Изпечените ябълкови мъфини оставяме да се охладят и преместваме в подходящ поднос.
Поръсваме вкусните мъфини с ябълки, орехи и канела обилно с пудра захар.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа