Начин на приготвяне
Влажен веган сладкиш с тиква - за сладък и незабравим ден.
Към пасираната печена тиква добавяме захарта, олиото и водата и разбиваме добре с телена бъркалка.
Следва бакпулвера, като шупне сместа, се добавят нарязаните фурми, лимонов сок, овесени ядки и брашното.
Следва горещата вода.
Разбърква се и тази смес се изсипва в намазана с олио тавичка с подходящ размер. Исках бързо изпичане и ползвах голяма тава, но според мен ще е идеално да се ползва тава с диаметър около 26 см.
Пекох веган сладкиша на 170 градуса с вентилатор до суха клечка около 20 мин. Проверявайте.
Отгоре поръсих тиквения сладкиш с малко кокосови стърготини. Стана ароматен и вкусен!
Отличен сладкиш без яйца и мляко.
Чудесен старт на деня!