Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Влажен веган сладкиш с тиква

Влажен веган сладкиш с тиква

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Влажен веган сладкиш с тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Да приветстваме днешния ден с един сезонен сладкиш с тиква - добра компания за кафе и чай."

Необходими Продукти

  • печена тиква - 2 ч.ч. пасирана
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • фурми - без костилки, 6 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • гореща вода - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • лимонов сок - 1 с.л
  • кокосови стърготини - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Влажен веган сладкиш с тиква - за сладък и незабравим ден.

Към пасираната печена тиква добавяме захарта, олиото и водата и разбиваме добре с телена бъркалка.

Следва бакпулвера, като шупне сместа, се добавят нарязаните фурми, лимонов сок, овесени ядки и брашното.

Следва горещата вода.

Разбърква се и тази смес се изсипва в намазана с олио тавичка с подходящ размер. Исках бързо изпичане и ползвах голяма тава, но според мен ще е идеално да се ползва тава с диаметър около 26 см.

Пекох веган сладкиша на 170 градуса с вентилатор до суха клечка около 20 мин. Проверявайте.

Отгоре поръсих тиквения сладкиш с малко кокосови стърготини. Стана ароматен и вкусен!

Отличен сладкиш без яйца и мляко.

Чудесен старт на деня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: