Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки Бутчета тип Кентъки

Пилешки Бутчета тип Кентъки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки Бутчета тип Кентъки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусни панирани бутчета в златиста коричка"

Необходими Продукти

  • пилешки парти бутчета - 1.5 кг
  • масло - 100 г
  • сухи билки и подправки
  • корнфлейкс - 1 ч.ч., смлян
  • копър - 1 ч.л., сух
  • розмарин - 1/2 к. л. сушен
  • целина - 1/2 ч.л. сушена
  • лук на гранули - 1 с.л.
  • чесън на гранули - 1 с.л.
  • сухо мляко - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л., сух
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сладък червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките парти бутчета се почистват, измиват и отцеждат.

Маслото се загрява в тиган до разтопяването му.

Сухите съставки се смесват в подходяща купа.

Бутчетата се намазват с четка с разтопеното масло и се прехвърлят едно по едно в купата със сухите съставки. Овалва се всяко бутче и леко се изтръсква.

Така оваляните бутчета се нареждат в тавичка, дъното на която е постлано с хартия за печене.

Пекат се около 45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса до образуване на златиста коричка.

Поднасят се със сос по избор и свежа салата.

Пилешките Бутчета тип Кентъки са много вкусни!

Разгледайте и нашите рецепти за панирани пилешки хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: