Начин на приготвяне
Лукът и чушката се почистват и нарязват. Слагат се в тиган и се запържват. Към тях се прибавя нарязаният на кубчета домат и варената цаевица.
Плънката се разбърква, докато се поизпари течността, и прехвърляме в друг съд.
Тиганът се почиства и намазнява. В него се слага тортилята.
Запича се за кратко и се обръща. Взема се от плънката и се разпределя в едната и половина.
Слага се нарязано печено пилешко месо и се поръсва с малко настърган кашкавал, след което питката се затваря.
Изчаква се малко, да се разтопи кашкавалът, и се обръща за кратко и от другата страна кесадията.
Сервира се веднага, разрязана на две по средата сочната кесадия с пилешко и царевица.
Ако сте почитатели на мексиканската храна, задължително опитайте и от нашите рецепти за емпанади и буритос.