Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризови нудли с пилешко и гъби

Оризови нудли с пилешко и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Оризови нудли с пилешко и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Добър апетит с моите оризови нудли с пилешко и гъби - страхотно вкусни"

Необходими Продукти

  • оризови нудли - 100 г
  • пиле - 1 бр. гърди или филе от бутче
  • гъби - 10 печурки
  • моркови - 1 бр. голям
  • пресен чесън - 1 стрък
  • пресен лук - 4 стръка
  • соев сос - 5 - 6 с.л. или на вкус
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • лимонова трева - 2 щипки, на прах
  • джинджифил - 1 щипка, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода в касерола, отстранете от огъня и сложете в нея оризовите нудли да се хидратират и набъбнат.

През това време почистете и нарежете пресния лук и чесън на едро. Перцата на лука или част от тях заделете.

Почистете и нарежете гъбите и моркова - гъбите на филийки, а моркова на тънки пръчици.

Сварете пилешкото месо, така че да остане крехко. Може да се запече или запържи със зеленчуците, но аз го предпочитам така, защото ползвам и малко от бульона от варенето.

Загрейте тиган уок със сусамовото олио и сотирайте, първо, морковите за минутка, после добавете гъбите и гответе на силен огън, колкото да хванат лек загар, но да останат крехки. Накрая сложете лука и чесъна, а след минута сипете соевия сос, лимонова трева и джинджифил.

Хубаво разбъркайте и добавете пилето на парченца, после и нудлите. Сипете малко от пилешки бульон и гответе 2 минутки, за да се смеси всичко добре.

Добавете зелените перца от лука (накълцани) и сервирайте в две купички нудълс с пиле.

Добър апетит с моите оризови нудли с пилешко и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: