Начин на приготвяне
Кипнете вода в касерола, отстранете от огъня и сложете в нея оризовите нудли да се хидратират и набъбнат.
През това време почистете и нарежете пресния лук и чесън на едро. Перцата на лука или част от тях заделете.
Почистете и нарежете гъбите и моркова - гъбите на филийки, а моркова на тънки пръчици.
Сварете пилешкото месо, така че да остане крехко. Може да се запече или запържи със зеленчуците, но аз го предпочитам така, защото ползвам и малко от бульона от варенето.
Загрейте тиган уок със сусамовото олио и сотирайте, първо, морковите за минутка, после добавете гъбите и гответе на силен огън, колкото да хванат лек загар, но да останат крехки. Накрая сложете лука и чесъна, а след минута сипете соевия сос, лимонова трева и джинджифил.
Хубаво разбъркайте и добавете пилето на парченца, после и нудлите. Сипете малко от пилешки бульон и гответе 2 минутки, за да се смеси всичко добре.
Добавете зелените перца от лука (накълцани) и сервирайте в две купички нудълс с пиле.
Добър апетит с моите оризови нудли с пилешко и гъби.