Gotvach.bg»Рецепти»Пържени Спагети»Бързи оризови нудли със скариди

Бързи оризови нудли със скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Бързи оризови нудли със скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
12/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Бързо и неотразимо ястие със скариди, което когато и да приготвите, винаги ще ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • оризови нудли - 100 г
  • скариди - 12 - 14 бр. пресни
  • морков - 1 бр. голям
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 малка, по желание
  • соев сос - 5 с.л. или на вкус
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • джинджифил - 2 щипки, или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете скаридите. Сложете нудлите да се хидратират в топла вода.

Почистете лука и моркова и ги нарежете - моркова на кръгчета или пръчици, а лука на тънки жулиени. Ако ще слагате тиквичка, също я нарежете на пръчици (аз този път съм я пропуснала, защото нямах).

Загрейте олиото и сотирайте зеленчуците на силен огън. Трябва да хванат загар, но да останат сравнително хрупкави.

Извадете ги и запечете скаридите за минута- две с много малко мазнина.

Върнете отново зеленчуците в тигана, сложете соевия сос, джинджифила и хидратираните оризови нудли с много малко водичка. Гответе още максимум минута или до изпаряване на течността. Соев сос може да си добавяте на вкус и при сервиране.

Поднесете ястието топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: