Начин на приготвяне
Обелете скаридите. Сложете нудлите да се хидратират в топла вода.
Почистете лука и моркова и ги нарежете - моркова на кръгчета или пръчици, а лука на тънки жулиени. Ако ще слагате тиквичка, също я нарежете на пръчици (аз този път съм я пропуснала, защото нямах).
Загрейте олиото и сотирайте зеленчуците на силен огън. Трябва да хванат загар, но да останат сравнително хрупкави.
Извадете ги и запечете скаридите за минута- две с много малко мазнина.
Върнете отново зеленчуците в тигана, сложете соевия сос, джинджифила и хидратираните оризови нудли с много малко водичка. Гответе още максимум минута или до изпаряване на течността. Соев сос може да си добавяте на вкус и при сервиране.
Поднесете ястието топло.
Добър апетит!