Начин на приготвяне
Загрейте супена лъжица олио в уок тиган. Нарежете пресния лук и го задушете в мазнината. Почистете зелените люти чушки от семките и ги накълцайте ситно. Прибавете и сладките червени чушки.
Прибавете и морковите, нарязани на ленти с помощта на белачка. Подправете зеленчуците със сол, черен пипер и щипка люто чили. Добавете и две шепи прясно зеле, нарязано на тънки ивички. Оставете зеленчуците да се сотират на умерен огън за кратко.
Залейте оризовите нудли с вряща вода и похлупете съда, за да омекнат. Сипете 2 с.л. соев сос при зеленчуците в уока, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Когато зеленчуците омекнат, дръпнете тигана от котлона и добавете нудлите. Разбъркайте и оставете настрана.
Почистете филето от сьомга от кожата и костите. Поставете в тавичка покрита с лист хартия за печене. Намажете рибата с мед от двете страни, полейте със соев сос и изстискайте сока от половин портокал.
Разпръснете в тавата и няколко скилидки чесън, нарязани на едро.
Изпечете сьомгата на 180°C за 12-15 минути. Сервирайте филето в дълбока купа върху канапе от оризовите нудли със зеленчуци.