Начин на приготвяне
Поставете нудлите в купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги за 1 час. Вместо това може да ги сварите за 5 минути.
Смесете в друга купа соса от стриди, woksauce-a, соевия сос и кафявата захар, и добавете малко вода.
Запържете гъбите в малко олио или масло, докато почервенеят леко
Запържете нарязаните моркови в малко олио (може да се смеси със сусамово олио ) в Wok тиган.
Когато леко се запържат морковите, се добавя лукът и леко се посолява. Ще добавим солен сос, така че не прекалявайте със солта. Добавете чесъна, после соевите кълнове и ги оставете да станат прозрачни за 2-3 минути.
Добавете скаридите, малко сол отново и бялата част на зеления лук. Добавете едно яйце и го разбъркайте, за да се смеси с всичките продукти и да стане на парцали.
След това добавете запържените гъби и нудлите. Добавете соса и оставете, докато изври водата. Разбъркайте, докато всички нудли поемат соса и яйцето.
Сервирайте пад тай с оризови нудли с лайм (може и с натрошено кашу) и пресен лук (зелената част).