Начин на приготвяне
Първо, махаме опаковката от сиренето камамбер.
След което правим отгоре на сиренето леки напречни и надлъжни разрези с нож (но не до дъното).
Смесваме зехтина, пресованата скилидка чесън, мащерката, черния пипер и маслиновата паста. Разбъркваме добре. С получената смес пълним разрезите на сиренето. Отгоре заливаме с меда, за да се карамелизира при печенето.
Завиваме камамбер в алуминиево фолио и печем завито на 200 °C във фурната на печката (може и в еър фрайър) за 10 минути.
Развиваме фолиото и запичаме сиренето за още 3-5 минути.
Накрая поръсваме с чили.
Поднасяме печен камембер във фолио топло с нарязана на парчета, запечена тортила и чаша студено и бяло вино (по желание).
Да Ви е сладко!
Рецептите с камамбер винаги очароват със своя наситен вкус. Дайте своя отзив, след като приготвите рецептата.
Коментари