Начин на приготвяне
Мексиканската пилешка супа е много лесна за приготвяне и е супер вкусна.
Първо сложете месото да се вари в леко подсолена вода с няколко зрънца черен пипер и дафинов лист. Предпочитам бутчета с плешка - бульонът от тях става много по- вкусен и мазничък, докато гърдите са по- бедни на вкус и без почти никаква мазнина.
Паралелно с това почистете зеленчуците - шалот, домат, морков и целина. Чесъна не го белете.
Омазнете добре, посолете и сложете във фурната да се изпекат до приятен загар. След това пасирайте всичко + част от кориандъра като махнете обвивката на чесъна, разбира се.
През това време трябва и пилето да се е сварило. Извадете и обезкостете месото ако са бутчета. Разкъсайте го небрежно с вилица.
Сипете пасираните зеленчуци във врящия бульон като извадите дафиновия лист. Добавете натрошените люти чушлета. Оставете да покъкри и сложете пилето.
Овкусете със още сол ако е необходимо и разпределете в купички. Във всяка порция сложете авокадо нарязано на кубчета, резени лайм или лимон, както и накълцан пресен кориандър.
В добавка към супата се слага нарязана на ленти пълнозърнеста мексиканска тортиля, предварително запържена, за да стане хрупкава. За по- здравословен вариант може да е и запечена на сух тиган. Аз в случая съм я пропуснала.
Добър апетит!