Начин на приготвяне
В тенджера сложих олиото да се затопли. След това прибавих ситно нарязания лук, ситно нарязаната червена чушка. Оставям да се задушат и след това прибавям морковите и картофите, също нарязани на дребно.
Моите моркови са бейби, затова ги оставих целички. Всичко се разбърква много добре и се оставя да ври на среден котлон да омекнат продуктите.
След като зеленчуците са поомекнали, добавям 2.5 л вода и оставям да ври на умерен огън. Като заври супата, слагам готовите топчета.
Поставям гнездото фиде, магданоза девесила, куркумата, солта, черен пипер и зеленчуковата подправка и оставям да ври супата до готовност.
След като супата е готова, правя застройката от 1 жълтък, киселото мляко и брашното. Разбърквам с телена бъркалка, прибавям на струйка много бавно от чорбичката на супата, докато стане с температурата на супата и след това на тънка струйка прибавяме застройката към супата.
Готовата супа може да се поднесе с още малко магданоз, прибавен непосредствено преди сервирането и резенче лимонче.
Бележка: Аз използвах готови замразени топчета за супи на Сами М. В случай че искате вие да си направите топчетата, ето моя начин: 250 г кайма, (понякога слагам 1-2 с.л. суров ориз към каймата, а ако обичате сложете и Вие) се овкусяват 1 с.л. подправка за кайма и се оформят топчета.