Начин на приготвяне
Кашкавалът и сиренето се нарязват на кубчета, като за да не се разпадне сиренето, при всяко рязане ножът се мокри с вода.
Така сиренето не залепва по него и няма опасност да се начупи. Прибират се в хладлника за една нощ.
В купа се чукват яйцата и се разбиват добре. В отделни чинийки се слагат брашното и галетата.
Всяко кубче се овалва, първо, в брашно, после в яйце, след това отново брашно, пак яйце и накрая галета. Парчетата кашкавал се мокрят, първо, с вода, за да полепне брашното.
Прибират се за още няколко часа. Вадят се непосредствено преди пържене.
В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се пържат панираните кашкавалчета и панираните сиренца до златиста коричка.
Гроздето се разделя на зрънца. Взима се клечка за зъби, зърно грозде се нанизва на нея, след като клечката за зъби се забива в кубче кашкавал и сирене.
Кашкавалчетата и сирената се отцеждат от излишната мазнина върху салфетка или кухненска хартия.
Можете да ги поднесете и в плато, но аз предпочетох върху дъска, застлана с листа маруля.
Тези хапки от панирани кашкавалчета и сиренца са идеални за всякакъв вид питие.
Да ви е сладко!
Ако ще правите панирани кашкавалчета за вашите гости, опитайте и от нашите панирани пилешки хапки.