Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Есенна кремсупа с крема сирене

Есенна кремсупа с крема сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Есенна кремсупа с крема сирене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
14/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"При сервиране есенна кремсупа с крема сирене се гарнира с крема сирене."

Необходими Продукти

  • червена леща - 500 г
  • тиква - 500 г
  • краве масло - 80 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидка
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • джинджифил - 10 г
  • мащерка - 2 стръка
  • къри - ½ ч.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • крема сирене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лука и целината се почистват и се нарязват на едро.

Тиквата се обелва от кората и почиства от семките, нарязва се на едри кубчета.

В тенджера се поставяме да се задушат краве маслото и се поставят зеленчуците – морковите, лука и целината.

Добавя се и тиквата, тиквичката нарязана на едро.

Добавя се вода да покрие продуктите.

Почистена и измита лещата се прибавя.

Подправя се супата от червена леща с подправките и се оставя на слаб огън до пълно сваряване.

Готовата супа с тиква се пасира с пасатор.

При сервиране есенна кремсупа с крема сирене се гарнира с крема сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: