Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Спаначена супа»Зелена есенна кремсупа

Зелена есенна кремсупа

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Зелена есенна кремсупа
Снимка: Моника Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 300 - 400 г
  • киноа - 60 г
  • броколи - 1 глава
  • червен лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червени чушки - 1бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кисело мляко
  • извара - сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата за супата задушаваме с малко вода нарязаните на ситно лук, морков и червена чушка. През това време измиваме киноата, изчистваме листата на спанака и ги режем на ленти, разчупваме броколите на малки розички.

При задушените зеленчуци доливаме около още 500-600 мл вода и добавяме киноата, спанака, броколите и нарязания чесън.

Добавяме от подправките на вкус и оставяме да поври са 15-20 мин. След което махаме супата от котлона, при нужда отцеждаме малко вода, за да не е много рядка, и пасираме.

Поднасяме кремсупата с кисело мляко, извара или дори сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: