Начин на приготвяне
Запържваме лука и морковите, които са нарязани на ситно. Към тях добавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи.
Добавяме брашното от манатарки и подправките. Прибавяме и булгура и малко вода, за да набъбне.
След като водата изври, с така получената плънка напълваме всяка от чушките и ги подреждаме в тавичка за печене.
Доливаме два пръста вода, така че частично да покрие чушките.
След 40-50 минути, когато по-голямата част от водата изври и би трябвало булгурът да е сварен, проверете готовността на ястието.
Смесете киселото мляко и брашното и разбъркайте, докато няма бучки.
Долейте малко вода и този сос за пълнени чушки изсипете в тавата.
Върнете за още 5-6 минути, докато брашното се сготви и сосът на пълнени чушки с булгур и сушени манатарки се сгъсти.
Рецептите за пълнени чушки са хиляди, затова препоръчваме всеки път да опитвате различна рецепта - докато намерите своята любима.