Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с булгур и сушени манатарки

Пълнени чушки с булгур и сушени манатарки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Пълнени чушки с булгур и сушени манатарки
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
15/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматът на тези чушки е уникален заради комбинацията с булгур и брашно от манатарки"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. (зелени или червени)
  • булгур - 1 ч.ч.
  • кайма - 300 г
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • брашно от манатарки - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука и морковите, които са нарязани на ситно. Към тях добавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи.

Добавяме брашното от манатарки и подправките. Прибавяме и булгура и малко вода, за да набъбне.

След като водата изври, с така получената плънка напълваме всяка от чушките и ги подреждаме в тавичка за печене.

Доливаме два пръста вода, така че частично да покрие чушките.

След 40-50 минути, когато по-голямата част от водата изври и би трябвало булгурът да е сварен, проверете готовността на ястието.

Смесете киселото мляко и брашното и разбъркайте, докато няма бучки.

Долейте малко вода и този сос за пълнени чушки изсипете в тавата.

Върнете за още 5-6 минути, докато брашното се сготви и сосът на пълнени чушки с булгур и сушени манатарки се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: