Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пилешки пай Фантазия

Пилешки пай Фантазия

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Пилешки пай Фантазия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Пищен, вкусен, сочен...цялата къща мирише на ароматен солен пай"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • пилешки бутчета - 300 или гърди
  • моркови - 200 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 2 бр. около 300 г
  • замразен грах - 100 г
  • замразена царевица - 50 г
  • маслини - 50 г без костилка
  • мариновани краставички - 3 бг
  • кашкавал - 100 г
  • пилешки бульон - 200 мл
  • сметана - 100 мл
  • масло - 50 г
  • зехтин - 30 мл
  • сол
  • пипер
  • мащерка - на вкус
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета или гърдите и ги обезкостете. Ако не обичате кожата, махнете я.

Надробете месото и го оставете на една страна.

Моркова и чушките нарежете на много ситни кубчета.

Зеления лук нарежете като за салата. Маслините отрежете на две половинки а краставичките на тънки ивички. Кашкавала настържете а чесъна минете през преса или начукайте.

В тигана налейте зехтина или олиото и маслото. Когато зегреят, добавете морковите. Пържете няколко минути и добавете лука. Разбъркайте и прибавете чесъна и пилешкото месо. Последователно добавете граха и царевицата.

Посолете и подправете с подправките. Налейте бульона и задушете под капак за 10-15 минути след което добавете сметаната. Оставете да поври, без да слагате капак още 10 минути, и свалете от котлона.

Добавете маслините, краставичките и кашкавала. Разбъркайте всичко много добре.

Вземете лист бутертестото и по-голямата част разтеглете по дъното и стените на тавата.

Изсипете плънката и изравнете соления пай. От останалата част от листа, отрежете ленти и ги наредете отгоре като решетка. Можете да намажете със жълтък, по желание.

Печете пая в загрята на 200 °C фурна за 30-40 минути но все пак се съобразявайте с вашата фурна.

Поднесете пилешки пай фантазия, докато е топъл.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: