Начин на приготвяне
Лукът (и празът, ако се използва) се нарязва на дребно, морковът - на кубчета, а чесънът се наситнява.
В сгорещено олио се запържват лукът, като се отделя част от перата, и морковът. Като почне да омеква лукът, се прибавят подправките (черен и червен пипер, мащерка, розмарин), чесънът и заделените нарязани пера зелен лук, а след това и отцеденият нахут.
Наливат се 4-5 ч.ч. вода и се оставя да заври.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета.
Като заври водата, се прибавя кубчето бульон и картофите и се оставя на слаб огън зеленчуковата супа, докато започнат да омекват картофите.
Тогава се прибавят розичките броколи. Оставя се да ври до готовност на всички продукти.
Ако ще се използва и спанак в супата, той се добавя няколко минути преди края.
Накрая част от супата се пасира или по желание вместо това може да се добавят 2-3 с.л. хумус, който да сгъсти супата.
Посолява се на вкус и при сервиране се капва малко лимонов сок към супа с картофи, броколи и нахут.
Броколите са изключително полезен зеленчук, затова препоръчваме по-често да добавяте крем супа от броколи във вашето обедно меню.