Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Италианска веган салата

Италианска веган салата

Италианска веган салата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Италианска веган салата - здравословна, пъстра, вкусна и с дъх на Италия."

Необходими Продукти

  • зелена салата - 100 г микс
  • чери домати - 5 бр.
  • краставица - 1/2
  • моркови - 1 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • сол
  • микс от семена - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на купа или чиния за салата се слага накъсани листа от различни салати - радичио, маруля, айсберг. С тях италианската салата става свежа и сочна.

Чери доматките се измиват и нарязват на четвъртинки, краставицата се обелва и нарязва на колелца, лукът на полумесеци, а морковът на лентички.

Авокадото за салатата се нарязва на кубчета и полива със супена лъжица лимонов сок, за да не почернее.

Всички зеленчуци се нареждат върху салатата, поръсват със сол и сурови семена.

Овкусяваме веган салатата със зехтин и лимонов сок.

Италианска веган салата - здравословна, пъстра, вкусна и с дъх на Италия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: