Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Тиквена супа с пилешко месо

Тиквена супа с пилешко месо

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Тиквена супа с пилешко месо
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Тиквената кремсупа с пилешко е толкова вкусна, че е време да заредите хладилника с тиква за есента"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г
  • картофи - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешко бутче - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • девесил - 3 стръкчета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се подсолява и сварява в около 1 литър вода. Към него се добавят също морковите, лук и чесън.

Когато омекнат зеленчуците, се прибавят тиквата и картофите и супата с тиква се вари до пълното разваряване на всички продукти.

След това месото се обезкостява и се връща при зеленчуците, подправя се с девесил.

Супата с пиле се пасира до получаването на гладък крем и се добавя маслото.

По желание тиквената кремсупа с пилешко се сервира с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: