Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пържени кюфтенца по селски

Пържени кюфтенца по селски

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Пържени кюфтенца по селски
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
20/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Пържени кюфтенца по селски - любими на три поколения"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • галета - 100 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • за овалване
  • брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате кайма в голяма купа, добавяте нарязаните на ситно, но не настъргани глави лук, подправките, яйцата, киселото мляко и галетата.

С ръце омесете каймата. Най-добре е да оставите каймата да престои час-два, за да поеме ароматите си.

В дълбок тиган изсипете олио.

Докато олиото се сгорещи, оформете от каймата сплескани кюфтета, които оваляйте предварително в брашно.

Пържете пържени кюфтенца по селски в добре сгорещено олио от двете страни до придобиването на апетитен кафяв загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: