Начин на приготвяне
В голям тиган загрейте слънчогледово олио. Пуснете облечена скилидка чесън и клонче розмарин.
Овкусете свинските каренца със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно и изпържете в горещото олио до златисто. Извадете каренцата върху кухненска салфетка. Нарежете лука на полумесеци. Намачкайте го с щипка сол.
В друг тиган налейте кафяна чашка зехтин.
На дъното сложете от нарязания лук, отгоре каренцата и завършете с останалия лук. Полейте с 2-3 с.л. бяло вино и още толкова топла вода.
Поръсете с щипка риган или чубрица, ако предпочитате. Захлупете съда и задушете ястието за около 15 мин. на слаб до умерен огън.
Поднесете каренцата топли със салата по желание!
Да ви е сладко!