Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържени свински каренца по селски

Пържени свински каренца по селски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пържени свински каренца по селски
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Щипка любов и получавате най-вкусните свински каренца на света"

Необходими Продукти

  • свински каренца - 8 - 10 бр.
  • лук - 2 бр. големи глави
  • сол
  • брашно
  • риган
  • черен пипер
  • олио - слънчогледово
  • зехтин
  • бяло вино
  • розмарин
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте слънчогледово олио. Пуснете облечена скилидка чесън и клонче розмарин.

Овкусете свинските каренца със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно и изпържете в горещото олио до златисто. Извадете каренцата върху кухненска салфетка. Нарежете лука на полумесеци. Намачкайте го с щипка сол.

В друг тиган налейте кафяна чашка зехтин.

На дъното сложете от нарязания лук, отгоре каренцата и завършете с останалия лук. Полейте с 2-3 с.л. бяло вино и още толкова топла вода.

Поръсете с щипка риган или чубрица, ако предпочитате. Захлупете съда и задушете ястието за около 15 мин. на слаб до умерен огън.

Поднесете каренцата топли със салата по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: