Начин на приготвяне
В дълбока купа пресейте брашното и добавете солта. Разтворете маята в топлата вода и захарта. Оставете да се активира за 10 минути.
Разбийте яйцата и прясното мляко. Добавете към маята. Направете кладенче в брашното и изсипете съставките.
Замесете меко тесто за малки ппитки и оставете да втаса за 45 минути.
Отново омесете тестото и разделете на 6 топки. Разточете и намажете с масло, сложете 2 с.л. от плънката и навийте на руло, което оформяте на питка чрез леко завързване.
Наредете върху хартия за печене сиренките и намажете обилно с масло. Ако ви остане от плънката, сипете я отгоре върху малките питки. Оставете за 20 мин.
Печете на 170 °C за около час в зависимост от фурната ви.
Готовите завързани малки питки със сирене покрийте с кърпа и оставете да престоят 10 минути.
Поднесете с чаша айрян!
Бон Апети!