Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Завързани малки питки със сирене

Завързани малки питки със сирене

редакция:
ВаняВаня
Новак
6241446
Завързани малки питки със сирене
Снимка: Ваня
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Завързани малки питки със сирене са много вкусни с чаша айрян"

Необходими Продукти

  • брашно - 5 ч.ч + 3 с.л. за доомесване
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 25 г жива
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • захар - 1ч.л.
  • сол - 1 с.л с връх
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 5 с.
  • масло за намазване - 1/2 пакет (60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресейте брашното и добавете солта. Разтворете маята в топлата вода и захарта. Оставете да се активира за 10 минути.

Разбийте яйцата и прясното мляко. Добавете към маята. Направете кладенче в брашното и изсипете съставките.

Замесете меко тесто за малки ппитки и оставете да втаса за 45 минути.

Отново омесете тестото и разделете на 6 топки. Разточете и намажете с масло, сложете 2 с.л. от плънката и навийте на руло, което оформяте на питка чрез леко завързване.

Наредете върху хартия за печене сиренките и намажете обилно с масло. Ако ви остане от плънката, сипете я отгоре върху малките питки. Оставете за 20 мин.

Печете на 170 °C за около час в зависимост от фурната ви.

Готовите завързани малки питки със сирене покрийте с кърпа и оставете да престоят 10 минути.

Поднесете с чаша айрян!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: