Постни печени картофки

Постни печени картофки
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Постните печени картофки са толкова вкусни, че ще се наложи да сготвите две кила картофки"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • розмарин - няколко клонки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на средно големи кубчета.

Морковите също се обелват и се режат на кубчета.

Лукът и чесънът се обелват и се режат на едро. Всичко се слага в тава, добавят се подправките и бульона и всичко се разбърква.

Добавя се малко вода. Картофите се пекат в загрята на 180 °C фурна до готовност.

Постните картофи могат да се използват както за гарнитура, така и за основно.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: