Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на не много големи кубчета. При мен месото е от бут.
Можете да ползвате и готово нарязано месо за готвене.
Сложете го в купа и го овкусете с подправки и половината соев сос. Добавете и малко олио. Разбъркайте добре и оставете в хладилника да поеме от подправките.
През това време обелете лука и го нарежете на ситно. Морковите се обелват и се настъргват. Чесънът се бели и се наситнява.
В дълбок тиган или тенджера, капнете малко олио и добавете половината масло. Оставете да се сгорещи и запечатайте месото от всички страни.
След това го отстранете от съда и в него разтопете останалото масло. Задушете зеленчуците до омекване.
След това добавете ориза, който е предварително измит и го запържете, докато стане стъклен. Върнете месото обратно в съда, добавете 3 чаши топла вода, още подправки, останалият соев сос, кубчетата бульон и разбъркайте.
Гответе свинското с ориз под капак на слаб огън до готовност. Много вкусно се получи. Надявам се да ви хареса това вкусно свинско с ориз с азиатски привкус.
Да ви е сладко!