Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Вкусно свинско с ориз с азиатски привкус

Вкусно свинско с ориз с азиатски привкус

Вкусно свинско с ориз с азиатски привкус
Снимка: Теодора Мещерова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Вкусно свинско с ориз с азиатски привкус ще ви очарова с апетитния си вкус"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • соев сос - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • шарена сол - щипка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • чубруца - 2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на не много големи кубчета. При мен месото е от бут.

Можете да ползвате и готово нарязано месо за готвене.

Сложете го в купа и го овкусете с подправки и половината соев сос. Добавете и малко олио. Разбъркайте добре и оставете в хладилника да поеме от подправките.

През това време обелете лука и го нарежете на ситно. Морковите се обелват и се настъргват. Чесънът се бели и се наситнява.

В дълбок тиган или тенджера, капнете малко олио и добавете половината масло. Оставете да се сгорещи и запечатайте месото от всички страни.

След това го отстранете от съда и в него разтопете останалото масло. Задушете зеленчуците до омекване.

След това добавете ориза, който е предварително измит и го запържете, докато стане стъклен. Върнете месото обратно в съда, добавете 3 чаши топла вода, още подправки, останалият соев сос, кубчетата бульон и разбъркайте.

Гответе свинското с ориз под капак на слаб огън до готовност. Много вкусно се получи. Надявам се да ви хареса това вкусно свинско с ориз с азиатски привкус.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: