Начин на приготвяне
В дълбока тава се слага вода до половината с малко сол и няколко капки олио вътре.
Оставя се на котлона да заври. През това време се приготвят останалите продукти. Празът се измива и се реже на ситно.
Морковът се обелва и се настъргва на едро ренде. Чесън се бели и се реже на кубчета.
Киселите краставички и луканката се режат също на кубчета.
В дълбок тиган се разтопява маслото и в него се запържват всички продукти. След това се слага виното. В моя случай е малиново, но можете да ползвате, каквото имате.
Изчаква се алкохолът да се изпари и се добавят доматеният сос, крема сиренето, пармезанът и подправките. Долива се малко вода и сосът се оставя да къкри на тих огън.
Щом водата заври, в нея се сваряват спагетите до готовност.
Сосът заедно с пастата се прехвърлят в тава и отгоре се поръсват с предварително настърганият кашкавал.
Спагетите на фурна се запичат за 10-тина минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднасят се топли и с чаша вино.
Да ви е сладко с моите богати спагети с доматен сос и кисели краставички!