Начин на приготвяне
За рецептата за слепени сладки са ви необходими печати за бисквитките с мотив по избор, както и кръгла форма за изрязване на бисквитките с диаметър малко по-голям от печата. Оставете кравето масло на стайна температура, за да омекне.
В купа смесете мекото масло, ванилиите и пудрата захар и разбърквайте с ръчен миксер до получаването на лека и пухкава смес.
В отделна купа пресейте и смесете брашното и царевичното нишесте.
Съберете всички съставки (брашнената смес и маслената смес) и размесете, докато се получи меко и гладко тесто за бисквити.
Увийте тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за половин час.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност до 6-7 мм дебелина.
Поръсете разточеното тесто и печата за бисквитки с брашно и използвайте печата, за да отпечатате върху разточеното тесто различни шарки.
Изрежете бисквитките с помощта на кръглата форма за изрязване на бисквитки и внимателно прехвърлете върху студена тава с постлана на дъното хартия за печене.
Печете масленките в предварително загрята на 180 °C фурна за около 10-15 минути до златисто-кафяв цвят.
Оставете бисквитките да се охладят напълно на равна повърхност.
Вземете две бисквитки, намажете долната страна (без печат) на едната с мармалад или конфитюр по избор (аз използвах шипков мармалад за повече коледно настроение) и слепете с другата бисквитка. Така процедирайте с всички бисквитки.
Готовите празнични сладки съхранявайте в чиния със стъклен похлупак или в кутия, като между редовете сладки се поставя хартия за печене.
Пожелавам ви да посрещате вкъщи добри гости с моите вкусни слепени маслени бисквитки!