Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Бързи и хрупкави коледни сладки

Бързи и хрупкави коледни сладки

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бързи и хрупкави коледни сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Бързи и хрупкави коледни сладки за настроение и вкусни моменти!"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 60 г
  • вода - 30 мл
  • мед - 30 г
  • кафява захар - 60 г (смляна на прах)
  • канела - 1/2 ч.л. на прах
  • джинджифил - 3 щипки, на прах
  • карамфил - 4 стрити на прах гвоздейчета
  • За украса
  • бял шоколад - за разтапяне
  • перли - цветни, сребристи или златисти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с подправките и пудрата кафява захар. Хубаво е да смесите всички тези сухи съставки в кухненски робот/блендер, за да са много фини, и ако има люспички от карамфила, те да се смелят добре.

Към сухите съставки сложете маслото на парченца, меда и водата.

Пуснете блендера да смеси съставките и извадете тестото, което по този начин е готово за секунди.

Ако е много меко, го приберете в хладилник за 30 минути, обвито в стреч фолио. В моя случай това не беше необходимо.

Разточете на тънко върху леко набрашнен плот и изрежете с формички на звезди или снежинки и елхички.

Подредете коледните бисквити в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. Получават се две дози (две тави празнични сладки).

Печете всяка за около 10 минути на 170 °C с вентилатор.

Оставете сладките да изстинат и ги украсете с разтопен бял шоколад и захарни перли.

Бързи и хрупкави коледни сладки за настроение и вкусни моменти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: