Начин на приготвяне
Пресейте брашното с подправките и пудрата кафява захар. Хубаво е да смесите всички тези сухи съставки в кухненски робот/блендер, за да са много фини, и ако има люспички от карамфила, те да се смелят добре.
Към сухите съставки сложете маслото на парченца, меда и водата.
Пуснете блендера да смеси съставките и извадете тестото, което по този начин е готово за секунди.
Ако е много меко, го приберете в хладилник за 30 минути, обвито в стреч фолио. В моя случай това не беше необходимо.
Разточете на тънко върху леко набрашнен плот и изрежете с формички на звезди или снежинки и елхички.
Подредете коледните бисквити в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. Получават се две дози (две тави празнични сладки).
Печете всяка за около 10 минути на 170 °C с вентилатор.
Оставете сладките да изстинат и ги украсете с разтопен бял шоколад и захарни перли.
Бързи и хрупкави коледни сладки за настроение и вкусни моменти!