Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с маслени трохи

Мъфини с маслени трохи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мъфини с маслени трохи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
36 мин.
Порции
12
"Пухкави, вкусни и ароматни мъфини с невероятен хрупкав завършек от маслени трохи... и много настроение"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 150 г
  • яйце - 1 бр. XL
  • кисело мляко - 130 г
  • банан - 1 бр. голям (добре узрял)
  • краве масло - 80 г на стайна температура, много меко
  • сок от лимон - около 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за маслените трохи
  • брашно - 30 г
  • краве масло - 20 г студено
  • захар - 40 г
  • канела - 1 щипка, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маслените трохи, втрийте студеното масло на парченца с брашното до образуване на трохи. Смесете със канелата на прах и захарта и приберете в хладилник.

Пригответе сместа за мъфините като пасирате банана със киселото мляко и лимоновия сок. Може да замените банана със тиквено пюре, фино настъргани моркови или пюре от райска ябълка например.

Разбийте яйцето със захарта и плодовото пюре + млякото. Добавете много мекото масло и отново разбийте до гладкост.

Сипете брашното пресято със солта, содата и бакпулвера. Разбъркайте с шпатула или дървена лъжица до цялостното му усвояване.

Поради маслото сместа изглежда малко по- гъста, но все пак ако ви се струва прекалено гъстичка, сложете още една лъжица кисело мляко и разбийте за много кратко.

Разпределете тестото във форми за мъфини покрити с хартивни капсули (12 гнезда). Поръсете обилно с маслените трохи и пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса.

Печете в продължение на 15-18 минути или до златист загар.

Пухкави, вкусни и ароматни мъфини с невероятен хрупкав завършек от маслени трохи.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Руми
Руми
Много апетитно изглеждат. Благодаря за рецептата ❤️
09.12.2023 18:44
2
1
Покажи всички подкоментари