Начин на приготвяне
За тази рецепта трябва да започнете първо от маслените трохи.
В купа смесете царевичното и бялото брашно. Добавете захарта, ванилията и студеното краве масло.
Намачкайте с ръце, докато получите маслени трохи. Покрийте купата с найлон и приберете в хладилник за поне 30 мин.
В друга купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. Добавете яйцето, нарязаното студено краве масло, захарта и ваниловата захар.
Излейте 4 с.л. прясно мляко и замесете меко тесто.
Тестото разточете на парче хартия за печене с размера на тавата, в която ще печете черешовия сладкиш. Моята беше с размери 20/28.
Прехвърлете разточения лист с хартията в тавата и надупчете дъното с вилица.
Наредете почистените от костилките череши.
Върху тях посипете маслените трохи. Не трябва да покриват черешите.
Изпечете черешовия пай на 180°C в предварително загрята фурна за около 30-35 мин или до приятен загар.
Охладете на решетка и поръсете черешовия пай с маслени трохи с пудра захар.
Да ви е сладко!