Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Празнични рулца от краставица с рибна плънка

Празнични рулца от краставица с рибна плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Празнични рулца от краставица с рибна плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ефектни празнични рулца с краставица и мус от сьомга, с които ще впечатлите и най-претенциозните гости!"

Необходими Продукти

  • краставици - 2 - 3 бр.
  • пушена сьомга - около 50 г
  • маслини - няколко броя (пълнени с аншоа)
  • лук - 100 г
  • оцет - 20 мл.
  • рулца от раци - 250 г (1 пакетче)
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • риба тон - 160 г
  • майонеза - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте лука. Ако е от лютия, сложете го така както е нарязан в купичка с 20 мл. оцет и малко вода. Това ще отнеме от лютивината му и ще смекчи вкуса му. Оставете го да престои така 30 минути, след което много хубаво го отцедете и попийте накрая влагата с кухненска хартия.

Сложете в блендер рулцата от раци, рибата отцедетна от течността или олиото в консервата, майонезата, сварените и обелени яйца и лука.

Включете да се смели всичко на няколко оборота. Трябва да е като накълцано на ситно, а не смляно на каша.

Непосредствено преди сервиране, обелете краставиците и ги нарежете на дълги тънки ивици с помощта на белачка за зеленчуци.

Подредете на няколко пласта стреч фолио като застъпвате тънките ивици краставица.

След това навийте на рула с помощта на фолиото, повдигайки го. Може да навивате от страната, която ви е по- удобна.

Премахнете внимателно стреч фолиото и нарежете рулцата на хапки. Подредете в плата, украсете с маслини и сьомга и поднесете на Вашите гости.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: