Ароматно свинско на фурна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ароматно свинско на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Тази рецепта има само един недостатък - когато започнете да печете свинското, има опасност да вратата ви да се появят неочаквани гости"

Необходими Продукти

  • свинско - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • риган - 1 щипка
  • лимони - 1 бр.
  • морска сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - 20 зърна
  • кориандър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се измива и се подсушава. Розмаринът, риганът, черният пипер, кориандърът, чесънът на прах и морската сол се смесват със зехтина.

С тази смес се намазва месото, завива се в найлон и се оставя за 2 часа в хладилника.

Вади се и се оставя да почине 2 часа на стайна температура.

Свинското месо се завива във фолио и се пече 15 минути на 200 градуса.

Фурната се намалява на 170 градуса и свинското се пече 1 час.

Ароматното свинско на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi Georgiev
Georgi Georgiev
Рецептата е супер, стана вкусно
16.01.2019 15:22
Georgi Georgiev
Georgi Georgiev
В секция "Съставки" пише лимон, а също така не е включен розмарин, докато в секция "Начин на приготвяне" лимонът не е включен, а розмарин присъства в рецептата. Въпреки това приготвих маринатата с всички продукти, освен риган. Тепърва ще вкарам месото във фурната, после ще добавя мнение.
15.01.2019 20:15
1
Християна Власева
Християна Власева
Рецептата е чудесна!
03.12.2017 16:57