Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Нигири суши от бял шоколад

Нигири суши от бял шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Нигири суши от бял шоколад9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24
"Сервирайте на празничната трапеза. Ефектно, красиво и много вкусно Нигири суши от бял шоколад"

Необходими Продукти

  • Основа
  • фини кори за баница - 3 бр.
  • сметана - около 60 мл
  • захар - около 60 г
  • Крем от Бял Шоколад
  • бял шоколад - 300 г
  • желатин - 3 листа
  • сметана - 170 мл. течна, сладкарска
  • прясно мляко - 130 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кардамон - 1/2 ч.л. смляни семенца
  • ром - 20 мл. (или ликьор по ваш вкус)
  • Желе
  • нар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • сладко от малини - 200 г
  • желатин - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 180 °C.

Сложете един лист силиконова подложка в тавичката на фурната. Отгоре положете една кора за баница, намажете я със сметана и поръсете със около 20 г захар.

Отгоре положете още една кора, сметана, захар и трета кора също намазана със сметана и поръсена със захар.

Покрийте със още една силиконова подложка отгоре и пъхнете във фурната.

Печете 10 минути, след което извадете тавата и нарежете на правоъгълници (около 7х4 см.) Покрийте отново със силикона и печете още 3 минути.

Извадете хрупкавите подложки за нашето сладко суши и ги оставете настрана да изстиват.

Крем от Бял Шоколад:

Сложете листата от желатин да се хидратират в студена вода.

Настържете белия шоколад или го пуснете да се смели в блендер.

Разбийте яйцата със млякото и сметаната. Сложете ги на водна баня и продължавайте да бъркате около 4 минути, като поддържате температурата да е 80 градуса (измервайте с кухненски термометър).

Дръпнете от огъня, прибавете желатина, кардамона, ликьора и белия шоколад. Разбъркайте добре.

Оставете крема да изстине и го приберете за 4 часа в хладилник.

Желе от Нар и Малини:

Сложете желатина да се хидратира в студена вода.

В касеролка загрейте зрънцата от нар със водата, предварително леко пасирани или намачкани. Прибавете сладкото от малини и доведете до 80 °C, пак измерено с кухненски термометър.

Сложете желатина, хубаво разбъркайте и прецедете.

Намокрете дъното на тавичка с размери 20х25 см. Застелете със стреч фолио и сипете плодовата течност. Трябва да е с дебелина 5 мм.

Приберете в хладилник за 4 часа да стегне.

Сглобяване:

Извадете желирания крем от бял шоколад от хладилника. С две супени лъжици формирайте елипсовидни парченца и всяко от тях слагайте върху парче от хрупкавата основа.

Покрийте с тънко парченце от малиновото желе (3х7 см), имитирайки рибата тон върху класическо нигири суши.

Сервирайте на празничната трапеза.

Ефектно, красиво и много вкусно нигири суши от бял шоколад!

Източник: Cookidoo

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: