Начин на приготвяне
Първо, пригответе поръската, като смесите захарта, маслото и брашното. Готовите трохи сложете в хладилника да стегнат.
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте до побеляване. Добавете млякото и олиото.
Смесете бакпулвера с брашното и добавете към сместа, като бъркате на ръка. Накрая добавете ванилията.
Сипете във формата и загладете сладкиша. Отгоре поръсете плодовете, а върху тях трохите.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 170 °C до суха клечка.
Сега пригответе глазурата, като смесите пудрата захар и лимоновия сок. Разбъркайте добре и оставете.
Вече охладен сладкиша, аз реших да сиропирам с прясно мляко и захар и тогава залях с глазурата. Така става много сочен и много вкусен сиропиран сладкиш.
Сладкиш плодово лято е готов. Насладете му се!