Начин на приготвяне
Яйца със захарта се разбиват около 7-10 минути, зависи от мощността на миксера - трябва да се получи пухкава смес.
Добавя се пресятото брашно с бакпулвера и с движения отдолу на горе се разбърква с помощта на силиконова шпатула или бъркалка. Есенцията се добавя последно.
В тавата на фурната, която предварително се покрива с хартия за печене, се изсипва сместа и се пече в предварително загрята фурна на 160°C до готовност.
Още топъл, блатът се навива с помощта на хартията за печене. Оставя се за кратко, през това време се приготвя сметановият крем.
Сметната със захарта се разбиват до готовност, добавя се кондензираното мляко, последно маскарпонето - заедно се разбиват за не повече от 2 минути.
Пандишпанът се намазва обилно с крема, в единия край се добавя ягодово сладко и се навива внимателно, за да не се напука блатът.
Краищата се отрязват и се измазва с крем от всички страни.
Останалото количество се оцветява с боя и се шприцоват розички на специалното сметаново руло, върху които се декорират с шоко топчета.
Създайте още по-специално усещане на трапезата с това уникално сметаново руло.