Сметаново руло

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Сметаново руло
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Това сметаново руло е толкова специално, че няма да ви се иска да го разрежете - красота и наслада за всички сетива"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • бакпулвер - 5 г
  • есенция
  • сметана - 300 мл (сладкарска)
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • кондензирано мляко - 150 г
  • ягодово сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйца със захарта се разбиват около 7-10 минути, зависи от мощността на миксера - трябва да се получи пухкава смес.

Добавя се пресятото брашно с бакпулвера и с движения отдолу на горе се разбърква с помощта на силиконова шпатула или бъркалка. Есенцията се добавя последно.

В тавата на фурната, която предварително се покрива с хартия за печене, се изсипва сместа и се пече в предварително загрята фурна на 160°C до готовност.

Още топъл, блатът се навива с помощта на хартията за печене. Оставя се за кратко, през това време се приготвя сметановият крем.

Сметната със захарта се разбиват до готовност, добавя се кондензираното мляко, последно маскарпонето - заедно се разбиват за не повече от 2 минути.

Пандишпанът се намазва обилно с крема, в единия край се добавя ягодово сладко и се навива внимателно, за да не се напука блатът.

Краищата се отрязват и се измазва с крем от всички страни.

Останалото количество се оцветява с боя и се шприцоват розички на специалното сметаново руло, върху които се декорират с шоко топчета.

Създайте още по-специално усещане на трапезата с това уникално сметаново руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: