Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Панирани ябълкови хапки

Панирани ябълкови хапки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Панирани ябълкови хапки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вместо бонбони, защо не си приготвите едни панирани ябълкови хапки за десерт?"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 180 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л.
  • ябълки - 4 бр.
  • канела - 1 щипка
  • пудра захар - 3 с.л.
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се ромът и захарта и всичко се разбърква. Добавя се брашното и се разбърква с миксер.

Постепенно се добавя млякото. Тестото се оставя да почине половин час.

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се режат на хапки с големина половин сантиметър.

Хапките се топват в тестото и се запържват в сгорещена мазнина до златисто. Поръсват се с пудра захар и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: