Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с рукола и спанак

Ризото с рукола и спанак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ризото с рукола и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ако знаете само колко е вкусно това ризото.."

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • рукола - 300 г
  • спанак - 300 г
  • червен лук - 1 глава
  • джинджифил - 20 г
  • мартини - 250 мл сухо
  • бульон - 1500 мл зеленчуков
  • зехтин - 50 мл
  • лайм - 1 бр.
  • бял пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 1/ ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът и лукът се режат на ситно и се запържват в зехтин. След 5 минути се добавя оризът и се запържва за 3 минути.

Добавя се мартинито, огънят се намалява, така че течността да къкри. Вари се при непрекъснато бъркане до почти пълното изпаряване на алкохола.

Добавя се една трета от бульона и се вари при непрекъснато бъркане и се долива по малко от бульона, щом стане нужда.

Добавя се солта и белият пипер. Когато оризът е готов, се добавя захарта. Лаймът и лимонът се изцеждат и сокът им се добавя в ризотото.

Добавят се спанакът и руколата, накъсани на едро, и се задушават 7-8 минути.

Вашето ризото е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: