Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от череши

Мармалад от череши

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мармалад от череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10 бурканчета
"Запазете си място поне за 10 бурканчета мармалад от череши, защото няма да може да спрете да го ядете"

Необходими Продукти

  • череши - 5 килограма
  • захар - 2 килограма, може и 2 и 1/2
  • лимонена киселина - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черешите от костилките.

Така почистените плодове сложете да се сваряват с малко вода, докато омекнат.

След това смачкайте плодовете и ги прекарайте през сито или гъста цедка. Така получената каша се смесва със захарта.

Сложете сладката черешова смес на котлона и варете първоначално на умерен огън, а след това на силен, като се бърка непрекъснато. Накрая се слага и лимонената киселина.

Черешовия мармалад се вари докато лъжицата започне да оставя трайна следа.

Готовият мармалад се сипва, преди да е изстинал, в подсушени буркани и се затваря добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Едно време....:)
Едно време....:)
Ягоди и череши...едно време ,когато ги нямаше и зимно време...пресни-как си правех и сладко и сироп? :) Естествено-плод-захар-плод -захар.Съхранение в хладилник.До кога ли? Зависи от времето,което ще намерите да застанете над тенджерите и бурканите.
Отделилата се вода отива за сироп, а плода за сладко.:)
Предпочитам мармалад от ...от повече плодове-микс.Незаменим е.Особено есен-диви круши+от градината-ябълки+дюли+сливи...опитайте.:)
03.06.2013 21:43