Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Прясно зеле с джумерки

Прясно зеле с джумерки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5626k2k6
Прясно зеле с джумерки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Прясното зеле с джумерки е непретенциозна, но много вкусна гозба."

Необходими Продукти

  • зеле - 1 брой, около 2 кг
  • джумерки - 500 г
  • домати - от консерва, 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • люти чушки - 1 - 2 броя
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа и се нарязва на едро. Поръсва се със сол и се намачква за да намали обема си.

В дълбока и голяма тенджера се загрява 2 с.л. олио и се добавя прясното зеле, ако е нужно на няколко части, докато омекне и се побере всичкото.

Когато омекне, се подправя с червения и черен пипер и се разбърква.

След това прибавяте и нарязаните на дребно обелени домати от консерва заедно с течността им и пуснете две листа дафинов лист.

По желание прибавете и лютите чушки. Джумерките изсипете в тенджерата при зелето.

При нужда добавете 1 чаша гореща вода. Оставете манджата първо на умерен огън, а след това на слаб огън за час. При сервиране поръсете зелето със свинско с пресен ситно нарязан магданоз.

Прясното зеле с джумерки е непретенциозна, но много вкусна гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: