Начин на приготвяне
Баницата с кисело зеле е традиционна на бъдни вечер вкъщи, защото е постна, както подобава за празника.
Корите лаваш, питките, се мокрят преди да се сложи плънка.
Киселото зеле е според вкуса ви, може да сложите повече или по-малко, но е важно да е нарязано и задушено в повечко олио. Като омекне се прибавят подправките, ким, кимион, червен пипер. Разбърква се и с него покривам лаваша, слагам още мъничко олио на кората и навивам, подреждам в тавата, отгоре мажа баницата с олио. Печем до готовност.
Топлата баница се изважда от фурната и се напръсква с вода, завива се с кърпа и се охлажда. Корите първоначално са хрупкави, но след като се обработи по описания начин и охлади, е мека.