Кето френска селска торта

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето френска селска торта
Снимка: Валерия
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Любимата ни френска селска торта в кето вариант - без въглехидрати и угризения относно нейното изяждене"

Необходими Продукти

  • Продукти за 1 блат
  • яйца - 1 бр. L размер
  • краве масло - 30 г, меко
  • заквасена сметана - 30 г
  • подсладител на вкус - 30 г /стевия с еритритол/
  • смлени орехи - 30 г
  • бадемово брашно - 30 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • за крема
  • течна сметана - 250 г, 30% неподсладена
  • крема сирене - 250 г
  • подсладител - 70 г /стевия с еритритол/
  • За сладкото
  • къпини - около 100 г /използвах замразени/
  • орехи - смлени, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тортата правя 4 блата, като докато се пече единият, правя сместа за другия. Ползвам едни и същи купи, а бъркалките на миксера само забърсвам с кухненска хартия. Използвам тава с размери 20 см. Предварително си изрязвам 4 кръга хартия за печене. Хартията мажа с малко масло.

Използвам стевия за десерти и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.

Белтъкът и жълтъкът се разделят в две купи. Към жълтъка се добавят останалите съставки и всичко се разбива. Белтъкът се разбива на сняг. След това се добавя към другата смес и всичко се обърква с шпатула. Сместа се разпределя в тавата. Накрая удрям тавата в плота няколко пъти, за да може сместа да се разпредели хубаво.

За по-лесно първо разбивам белтъка и после веднага другата смес. Така не ми се налага да чистя бъркалките на миксера. А преди да почна следващия блат, забърсвам бъркалките с кухненска хартия.

Включвам фрайъра да загрее на програма bake - 170 градуса. Пека първо блата с тавата за 7 минути. След това вадя блата от тавата, отгоре слагам друго парче хартия. Обръщам блата и махам хартията, с която се е пекъл. Слагам обърнатия блат с хартията да се пече още 4 минути. През това време разпределям сместа за следващия блат в тавата.

Може да изпечете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 13 минути. Наглеждайте, защото старата ми фурна беше газова и печеше различно.

Приготвяне на крема:

Разбивате първо сметаната на гъст крем, после прибавяте крема сиренето и подсладителя. Пак разбивате, докато се сгъсти.

Размразих къпините и ги намачках с вилица.

Редене на тортата:

Редите блат, крем, малко от намачканите плодове. На последния блат сложих само крем и поръсих с орехи отгоре и френската селска торта е готова.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: